10 Ocak 2008 Perşembe

ucuz tatil anekdodu

Her yıl çok sayıda turistin ülkemize gelmesini sağlayan plaj turizmi, Antalya'nın can damarı konumundadır.
Türkiye'ninen önemli turizm merkezi olan Antalya ilimizin kıyılarının uzunluğu;girinti, çıkıntı dahil 640, düz hat olarak 500 km.'dir.

Antalya'nın batı kıyılarında dağların denize dik inmesi nedeniyledeniz derindir ve plajlar süreklilik göstermez. Ancak Kemer, Tekirova,Kumluca, Finike, Demre ve Kaş kı­yılarında iyi olanaklı tabi plajlarvardır. Ayrıca Beldibi plajları, Göynük sahilleri ile Kemer, Tekirova,Olimpos ve Kolindonya Burnu'ndan Ksantos'a kadar olan sahillerde turizmiçin gerekli bü­tün tabi unsurlar bulun­maktadır.

Konyaaltı ve Reşat Adası plajları da Antal­ya'nın batısında yeralır. Antalya'nın doğu kesiminde ise dağların denize paralel uzanması,dağlarla deniz arasında bir ova oluşumunu sağlamış, böyleceAntal­ya'dan başlayıp Side ve Gazipaşa yakınlarına kadar ince kumdanmeydana gelen muhteşem plajlar olmuştur. Lara, Karpuzkaldıran, Belek veKundu Antalya'nın do­ğusunda yer alan plajlardır.

İl sınırları içinde birçok mavi bayraklı plaj mevcuttur. MaviBayrak; özendirme yoluyla yüzme amaçlı kullanılan deniz ve gölsularının temizliğini, kıyıların düzenini, plaj hizmetlerininniteliğini yükseltmeyi amaçlayan bir kampanyadır. 1987'denberi AvrupaÇevre Eğitim Vakfı'nca (FEEE) yürütülmektedir. Ülkemizde 1992'deAkdeniz kıyılarında başlatılan kampanya çalışmaları, Avrupa ÇevreEğitim Vakfı'na üye olan Türkiye Çevre Eğitim Vakfı tarafındanyürütülmektedir.

Antalya'daki ince kumlu tabii plajlar ve güzel manzaralı koylarınyanı sıra, Mart-Aralık ayları arasında iklimin ve deniz suyusıcaklığının uygun olmasıyla devam eden deniz mevsimi bölgenin turistikpotansiyelini artıran sebepler arasındadır.

Hiç yorum yok: